Mulders Wijnkopers

lovatti-silder.jpg


Lovatti logo

 

 

 

"Lovatti " is een merk van de familie Lenotti, Sinds 1906 gewijd aan de productie van kwaliteitswijnen die typisch zijn voor het Gardameer en de provincie Verona.

Het resultaat van een zorgvuldige selectie druiven en de meest up-to-date productie- en bottelingstechnieken, worden de wijnen van de "Lovatti "-lijn gepresenteerd aan elke gast met als doel iedereen en altijd voldoening en emoties te bieden.

De aard die ze heeft gecreëerd, en het respect en de passie van degenen die ze hebben geproduceerd, zullen je de typische kenmerken van ons territorium in smaak en aroma's laten kennen en onthouden die nooit zullen verrassen.

 

Voor product info, klik op de fles

AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO

AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO
 

Informatie

Alcohol : 15,5% vol

Productiegebied : Regio: Veneto. klassiek gebied van Valpolicella ten noorden van Verona. Landgoed in de heuvels nabij het dorp S. Ambrogio di Valpolicella.

Druiven : Alleen in de beste jaren in uiterst beperkte hoeveelheden geproduceerd uit de beste rode druiven van Valpolicella (70% Corvina, 25% Rondinella en 5% Oseleta) die in de gevallen tot laat in de winter uitdrogen en traditioneel worden gevinifieerd in januari-februari.

Bodemsamenstelling : Argilla-achtige en kalkhoudende gronden van ijzige en alluviale oorsprong.

Wijnbereiding: Zacht persen, langzame gisting (die zelfs een paar maanden kan duren), en meerdere jaren rijpen in eiken vaten

Reuk, zicht omschrijving : Droge, warme, volle en intense wijn; de smaken en geuren worden benadrukt door de zeer lange periode van veroudering in houtuiteinden.

Kleur : Donker baksteen robijnrood.

Boeket : Etherisch, intens, met de geuren van de geselecteerde houten vaten.

Smaak : Intens en fluweelachtig.

Serveertemperatuur : Te serveren op (18-19 ° C), nadat de fles een uur eerder is ontkurkt.

Conservering : Al voldoende verouderd en klaar voor consumptie, maar dat kan zonder problemen meerdere jaren worden bewaard. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.

Gastronomische suggesties : Wijn voor gebraad ,gegrild vlees, zeer aangenaam aan het einde van de maaltijd met volwassen kazen. Deze uitzonderlijke wijn moet langzaam worden geproefd om volledig te worden gewaardeerd.

terug naar overzicht