Mulders Wijnkopers exclusieve distributeur Nederland Lovatti wijnen.
- In oktober en november -


Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore
Informatie
Alcohol: 14,5% vol
Productiegebied: Regio: Ceneto. klassiek gebied van Valpolicella ten noorden van Verona. Heuvels van de dorpen Negrar, Valgatara en Fumane.
Druiven: Geproduceerd in beperkte hoeveelheden van geselecteerde rode druiven Corvina (70%), Rondinella (25%) en Molinara (5%). Kweeksysteem: traditioneel met pergola en leiboom.
Bodemsamenstelling: Argilla-achtige en kalkhoudende gronden van ijzige en alluviale oorsprong.
Wijnbereiding: Gedurende 3 maanden, hergisting op de huid van de geperste Amarone en een jaar rijpen in eiken vaten.
Reuk, zicht omschrijving: Droge, volle en intense rode wijn, verzacht door de lange periode van veroudering in houten konten.
Kleur: Intens robijnrood, een beetje granaatrood.
Boeket: Intens, fijn, geurig, subtiel etherisch, met de geuren van de geselecteerde houten vaten.
Smaak: Droog, hartig, vol en fluweelachtig.
Serveertemperatuur: Te serveren op (18-19 ° C.).
Conservering: De wijn kan 4-5 jaar na de druivenoogst worden gerijpt. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.
Gastronomische suggesties: Wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.
Technische details
Totale zuurgraad g/l: 5,50
Suiker g/l: 9,00
Totaal sulphurusanhydride mg/l: 110
Vrij sulphurusanhydride g/l: 28
Totaal droog extract g/l: 29,0
Vluchtige zuurgraad g/l: 0,46
Al vijf jaar op rij het beste wijnhuis van de regio.
Bekroond met meer dan tien awards sinds 2009.
Traditionele methoden die al generaties lang worden gebruikt.
Ontmoet
Onze druiven
Neem contact met ons op
Demand for our Autumn Event is high, so save your spot now! Fill in the form below or contact us at 555-555-5555.

